Gandacul de bucatarie traieste de regula pe langa asezarile omenesti , hranindu-se in mare parte cu resturi alimentare . Aceasta specie de gandaci prefera incaperile intunecoase,umede si este de regula activ pe timpul noptii. Pot transmite diferite boli prin transmiterea de agenti patogeni.Acest timp de gandac , in Romania se intalneste in locuinte (de regula in bucatarie).Gandacul de bucatarie se hraneste in general cu resturi din mancare , paine , produse fermentascibile si poate fi cel mai des gasit in camari ,spatii de sub dusumea ,in spatele caloriferelor, chiuvetelor , tevilor de apa calda , sub mobila . Se aduna de obicei intr-un numar mare in jurul unor surse de apa .

Acest tip de gandac se inmulteste de regula foarte repede .

Prevenirea infestarii :

Pentru a prevenii infestarea locuintei trebuiesc efectuate periodic lucrari de dezinsectie si mentinerea curateniei . Pentru suprafetele deja infestate se efectueaza lucrari repetate la intervale de 7-14 zile pana acestia dispar definitiv si pentru a prevenii reaparitia acestora.

Moreover, people running around to meet tight deadlines and goals hardly ever have time for good hygiene practices, and they have less time to supervise the person in charge of cleaning the office.